Bekerja Sambil ‘Bercuti’

8 07 2009

Cherating…penah p cherating? Pada yg penah tu tau la camana cherating tu kan. pada yg x penah mcm aku ni,kurang2 tau la Cherating tu kat tepi laut.Tapi kalu ada gak yg xtau cherating tu kat tepi laut,memang nak kena pindah la dari Malaysia ni.

Ye aku kat Cherating skrg ni. Tgh mengendalikan kursus mcm yg lepas2 yg aku dok organize. Mcm mana bole terbuat kat cherating ni? plan asal ialah nak buat di Kuantan. tp bila pk balik, Kuantan most of the hotels kat town area. dulu masa buat kat Melaka pun, dah memang kat town area, so ingt kali ni nak tukar angin skit kat area tepi laut.

Lagi pun aku x penah sampai cherating,so alang2 dah ada kat area kuantan ni, baik buat kat cherating terus. tambahan pulak masa aku dok sbulan kat kuantan ni tahun lepas masa ikut training p Lubnan tu, dah slalu sgt aku turun kuantan.so apa salahnya buat kat sini.

Kiranya mcm bekerja sambil bercuti la. walaupun lebih banyak keja sambil cuti.tp xpe la sbb tujuan utama pun memang keja.kena plak aku organizer, bz la skit.

Kursus ni aku organize kat Legend Resort, Cherating. Ok la tempat dia. bilik ok, dkt dgn pantai. kemudahan pun banyak.utk yg suka lepak2 kat tepi pantai ok la. kalu xnak mandi kat laut, bole mandi kat pool.

Lokasi dia jauh skit dari bandar. bandar terdekat pun bandar Chukai kat Kemaman. lebih krg 15 min je dari hotel ni. kalu Kuantan lbh krg stengah jam.

So sapa2 yg plan nak bercuti kat Cherating,cni antara tempat yg best…

Apa..gambar? Ha’ah sngaja x buh gmbr dlm ni sbb smua ada kat sini. Baca la. ada gak post2 lain pasal tmpt lain yg kitorg p spnjg ada kat cherating tu. sila la singgah.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: