Kejutan Shakstar!

21 05 2009

Aku x penah citer apa2 mengenai UEFA Cup.slalu dok citer pasal MU je,sama ada dlm Barclays Premier League atau Champions League. Tapi memandangkan UEFA Cup tahun ni adalah yang terakhir sebelum digantikan dengan UEFA Europa League mulai musim baru nanti, aku nak citer gak skit. Lagi pun aku tertarik dengan pemenang final UEFA Cup pagi tadi – Shakstar Donetsk (betul ke ejaan nama team ni?) dari Ukraine.

Umum mengetahui Ukraine bukanlah pasukan yang kuat sgt di peringkat antarabangsa. tapi kadangkala mampu gak buat kejutan. Ukraine juga ada pemain2 yang berskill tinggi antaranya Andrei Shevcenko. Tapi kelab2 bolasepak Ukraine jarang ada yang menyengat di peringkat UEFA Cup apatah lagi Champions League.

Tapi tahun ni, nampaknya kelab2 Ukraine dah mula menunjukkan kebangkitan bila dua wakil diorang layak sampai ke semi final. Shakstar dan Dynamo Kiev mencipta sejarah berjumpa sesama sendiri masa semi final tu. Andaikata diorang x jumpa sesama sendiri, bole jadi gak dua2 kelab ni bole jumpa masa final.

Pagi tadi kat Istanbul Shakstar jadi kelab ke 25 dan terakhir menang UEFA Cup. Diorang menang dgn wakil Jerman Werder Bremen 2-1. Kalu nak baca citer complete pasal game tu bukak je la site UEFA kat link under My Obsession tu ye. Memang la kat situ tulis Champios League, tapi tu adalah site UEFA, so ada gak link ke UEFA Cup. X pun klik sini je la,tengok gambar trus.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: