Stunning Fight-Back by the “Setan Merah”

26 04 2009

Aku hampir saja nak menutup TV sebaik saja referee Howard Webb meniup wisel penamat untuk separuh masa pertama. frust sungguh! Frust sbb Setan Merah ketinggalan pada Spurs 0-2, hasil jaringan Darrent Bent (min 28) dan Luca Modric (min 32) dlm masa x smpai 5 minit je. Udah la sebelum tu Liverpool dan Chelsea baru je menang. Liverpool kalahkan Hull 3-1, Chelsea kalahkan West Ham 1-0.

Sebelum tu pulak lagi, aku dah memang frust sbb Kelantan kalah dengan Selangor final Piala FA. Sejak bila plak aku jadi penyokong Kelantan ni? Aku memang bukan penyokong Kelantan, tapi sebab antara 2 team dalam final tu Kelantan ialah pasukan yang dah lama x menang apa2 piala, aku sokong la Kelantan, asyik2 Selangor je nak menang. Walaupun Kelantan pasukan yang menyingkirkan pasukan Hoben Jang Hoben aku masa semi final hari tu, depan mata aku plak tu (tu la 1st time aku tengok live N9 main kat Paroi) aku sokong gak la sbb mmg aku rasa Kelantan layak masuk final.

Dah telajak citer pasal Kelantan plak, balik ke citer tadi. aku memang dah ingat nak tutup tv dan tido je, tp hati kecik aku berkata, xpe la tengok je, esok bukan keje pon, xpe la tido lmbt skit. aku pun tunggu la, siap buat nescafe lg.

che_wh6

Dan keputusan aku untuk stay memang berbaloi, minit ke 56, Carrick dijatuhkan oleh keeper Spurs, Gomez, walaupun pada mulanya agak kontroversi sbb Gomez kata dia tolak bola bkn tolak kaki, tengok kt replay pun nampak mcm Gomez touch bola, tapi keputusan referee, penalti utk MU. Dan Ronaldo, walaupun nmpk agak pressure, dpt gak score utk kedudukan 1-2.

liv_hul6

Perangai budak2 setan merah ni, kalu diorang leading diorang akan enjoy lepas tu. tapi kalu lepas diorang leading, tiba2 team lawan tu dpt leading diorang balik, diorang akan pressure dan mula main ntahapahapa, walaupun asyik attack, tapi xtau apa yg diorang buat, sbb dok attack punya attack tp x gol gol gak.  tu la yg belaku masa kalah 1-4 ngan Liverpool dulu.

Tp, bila diorang ketinggalan, pastu diorang dpt score utk at least kurangkan defisit gol, masa tu la diorang mula jd gila, diorg akn attack dan attack, hanya nasib aje yg tentukan diorang dpt score ke x.

Itu la yg belaku smlm, lepas gol Ronaldo diorang terus menggila. Minit 66, Rooney menjadikan kedudukan 2-2. dua minit je lepas tu, tandukan Ronaldo hasil crossing Rooney, meletakkan MU di depan, 3-2. tiga minit je lepas tu, Rooney score lg, jd 4-2, walaupun Jonathan Woodgate sampai tpksa sliding nak kluakan bola tu dr garisan gol, tp still bola tu lepas gak. Dan Rooney sekali lg jd hero, bila hasil crossing dia membolehkan Berbatov yg kemarau gol, menjadikan kedudukan 5-2.

mu_tot6

Akhirnya, Liverpool tepaksa turun balik ke tempat kedua selepas berjaya leading utk selama 2 jam je.kehkehkeh.

Mulanya aku ingt nk update post ni lepas game antara Arsenal dgn Boro, tp sbb Arsenal skrg dah terkeluar dari perebutan kejuaraan liga, so xpe la abaikan je la. masa aku tgh update post ni, Arsenal tgh dok main dan tengah leading 1-0 hasil jaringan Fabregas. Arshavin main, tp mlm ni nmpknya x sehebat masa lwn Liverpool ari tu. MU x pyh risau pasal Arshavin sbb dia xleh main utk Arsenal masa semi final champions league hari Khamis ni.


Actions

Information

5 responses

27 04 2009
nowwacute

I bacakan post u ni mcm pengulas sukan..pastu rasa semput napas..camana?Hahhahaah

27 04 2009
Majordear

Aik,sampai semput napas? u baca dlm hati ke? baca kuat2?

27 04 2009
nowwacute

;p

27 04 2009
aneem

huk suka la ti ‘kwn’ lg sorang tuh

27 04 2009
Majordear

Mesti suka punyer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: